Nokia-Lumia-830

Очаква се Microsoft да представи редица нови устройства. В началото на януари компанията обяви лимитирана серия на Lumia 930 и Lumia 830, а сега следва да видим RM-1072, който всъщност може да се окаже по-евтина версия на Lumia 830. Неговите спецификации вече се появиха онлайн и според тях разбираме, че смартфонът ще бъде с 5-инчов 720p HD дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 400, но няма данни за неговата тактова честота, 8.7-мегапикселова задна и 0.9-мегапикселова предна камера.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE Е ПРИЧИНАТА NEXUS 6 ДА НЯМА СЕНЗОР ЗА ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

По отношение на паметта потребителите ще получат 8GB вградена с опция за увеличение чрез microSD карта. Ако смятате, че всичко това ви звучи много познато, то е, защото описаните характеристики са почти идентични с тези на сегашната Lumia 830. Основната разлика е в камерите – моделът, който е на пазара предлага 10-мегапикселова задна камера с оптика Carl Zeiss, a според слуховете по-евтината версия ще бъде с PureView.

RM-1072 вече е сертифициран в Индонезия, така че е въпрос на време преди Microsoft да представи смартфона официално. Има голяма вероятност да го видим на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в началото на март в Барселона.