Motorola-Nexus-6-Picture-7

Денис Уудсайд, бившият изпълнителен директор на Motorola, призна, че вдлъбнатината на задния капак, където сега се намира логото на Motorola, първоначално е трябвало да бъде сензор за пръстови отпечатъци. Причината за промянята? През 2011 г. Motorola беше пионер в предлагането на такъв сензор в своя смартфон Atrix 4G, като за него бе използвана компанията Authentec, която година по-късно беше придобита от Apple за 356 милиона щатски долара.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА MOTOROLA NEXUS 6

Според Уудсайд Authentec е била най-добрият доставчик, а „вторият най-добър, който всички останали в индустрията можеха да използват все още не е беше там“. Така според бившия изпълнителен директор след сделката на Apple, останалите производители просто не били достатъчно добри и в крайна сметка Nexus 6 останал без опция за биометрична идентификация.

Решението да не се имплементира друг сензор за пръстови отпечатъци може би е било най-правилното решение за Motorola и Google. Устройства като HTC One Max показаха каква е алтернативата – бавна и пълна с проблеми работа, която кара потребителите тотално да се откажат от използването на тази функция. От другата страна, Touch ID на Apple е бърз и точен, а и е поставен отпред, където е много по-удобно. Щеше да бъде хубаво да видим такава възможност и в Nexus 6, но това е право, за което Apple е платила милиони долари.