itunes

Миналата седмица стана ясно, че потребителите вече няма да имат възможността да се възползват от промоцията Single of the Week в iTunes, след като Apple потвърди, че вече няма да я предлага. Американската компания има друго предложение за своите клиенти, създавайки нова секция в магазина, за момента налична само на територията на САЩ, наречена „Free on iTunes“, като от там ще могат да се теглят нови песни и TV предавания.

ВИЖ ОЩЕ: CYANOGEN ИСКА ДА ПРЕMAХНЕ GOOGLE OT ANDROID

Включена е музиката на Purity Ring, Machine Head, Guster и други, както и предавания на FOX, MTV, SyFy, Animal Planet и много други. В тази секция няма да намерите музикални клипове и цели филми, но Apple показва, че няма да премахне напълно безплатното съдържание от iTunes.

Apple не за първи път пуска такъв раздел. Преди американската компания имаше секция в магазина, която също носеше името “Free on iTunes” за няколко години, но я премахна без много шум. Изглежда тя отново проявява интерес към нея, но в новата версия фокусът няма да пада върху най-големите хитове, а ще се предлагат не толкова популярни изпълнители и предавания, за да се помогне на потребителите да намерят ново съдържание.