Starbucks и Amazon отварят безкасово кафене в Манхатън

Starbucks отваря кафене в центъра на Манхатън с Amazon, което ще използва безкасовата технология на гиганта за търговия на дребно. Това е най-новата стъпка в стратегията на Starbucks да актуализира заведенията си, за да отговори на променящите се навици на потребителите.

Партньорството с Amazon е последната брънка в плана на Starbucks да адаптира своите местоположения към новите навици на потребителите. Преди близо година и половина Starbucks обяви, че ускорява плановете си за обновяване в САЩ. Компанията е вдъхновена от резките промени дължащи се на пандемията към начина, по който потребителите искат да купуват и пият кафето си. В допълнение към затварянето на над 400 заведения за 18 месеца, стратегията включва отваряне на повече места в гъсто населени градски райони.

Първото заведение за самообслужване на Starbucks с намесата на Amazon Go отвори в Ню Йорк на 59-та улица. Базираните в Сиатъл компании планират да реализират поне още две локации заедно през тази година. Второто кафене също ще бъде в центъра на Манхатън, в сградата на New York Times, разположена на 40th Street и 8th Avenue.

Как ще работи заведението?

Когато клиентите влязат вътре, те първо ще видят гише за вземане на напитките, които са поръчали предварително, чрез мобилното приложение на Starbucks. Дигитален екран, висящ над гишето, показва кои поръчки все още се правят от баристите.

Клиентите могат да сканират код от приложението Amazon, за да влязат в останалата част от заведението. За да се възползват от удобството на технологията „Just Walk Out“ на Amazon, посетителите могат да използват дланта на ръката си, ако вече са регистрирани в Amazon One. В противен случай трябва да въведат код от приложението или да поставят кредитната си карта.

В помощ на клиентите

Отзивчиви служителите на Starbucks ще са на разположение на клиентите, в случай че се нуждаят от помощ. Amazon вече управлява няколко подобни магазина в Манхатън, включително един само на пресечка от новото кафене.

Рафтовете и хладилните дисплеи в пазарния раздел в магазина на Amazon Go  предлагат разнообразни хранителни продукти, включително класически артикули на Starbucks, готови салати и сандвичи от Amazon Kitchen и артикули от местни любими марки като Dominique Ansel, Ess-a-Bagel и Magnolia Bakery. Там също така ще се продават артикули, които често се срещат на касите в магазините, като протеинови барове и дъвки.

Удобството преди всичко

Технологията на Amazon „Just Walk Out“ означава, че клиентите не трябва да контактуват с касиер, за да платят. Вместо това, камерите и сензорите на рафтовете изчисляват общите суми и таксуват потребителите при напускане на магазина. Това може да сложи край на чакането по опашки.

Отвъд рафтовете с храна има места за сядане, с големи кабини за срещи и самостоятелни зони за хранене на клиенти. Там те могат да работят дистанционно или да учат. Новото изживяване отговаря на нуждите на хората за приятно и безопасно прекарване на деня.

Мястото има по-дълго работно време от типичните кафенета на Starbucks. То ще бъде отворено до 22 ч. в делнични дни и 21ч. в събота и неделя.