HOPE 1Началото на лятото отбелязва и началото на слабия сезон на нови настолни игри, нали? Грешка! Един от най-любопитните проекти в последно време – HOPE – The Board Game, отново търси финансиране в онлайн платформата Kickstarter. Казвам отново, защото играта започна кампания за финансиране за първи път точно преди година. Не особено успешният тогава проект се завърна миналия петък и показа, че Morning Players са се трудили усилено през последната година – HOPE беше финансирана само за 48 часа!

НОРЕ разказва за далечната 5341-ва, в която човечеството е изправено пред огромна криза – вселената се разпада, а единствената ни надежда е екип от герои. Зад спасителната мисия стои Н.О.Р.Е. (Human Organization to Preserve Existence), които са се нагърбили с нелеката задача да обиколят познатата им вселена и да приспособят за живот всички планети, които намерят. Естествено в ролите на героите ще влезем ние, играчите. От двама до четирима ще могат да поемат управлението на собствен космически кораб, превеждайки смели заселници към неизследвани планети. В основата на играта е движението по таблото, изобразяващо чрез интересна 3D илюзия разпадащата се вселена. Движението е обвързано с цветовете на отделните плочки, които представляват отделните измерения, между които ще ни се наложи да преминем.

Макар че се представя като кооперативна, HOPE ще бъде по-скоро полу-кооперативна – в основния режим играчите ще губят заедно, но пък може да има само един победител. По-любопитен е режимът с предател, в който един от нас ще трябва да се противопостави на останалите и може да се спечели само ако другите участници се провалят в мисията си. Другите основни механики на HOPE ще включват подобен на set collection елемент и система с медали, които играчите ще могат да ползват за подобряването на уменията и корабите си.

HOPE – The Board Game e вече успешно финансирана в Kickstarter, но кампанията ще продължи до десети юли. Дотогава ще можем да отключим доста допълнителни благини, като няколко нови персонажа например. Ако желаете да сте сред първите, получили копие на HOPE през декември, можете да я подкрепите тук.