AutoMath_Photo_Calculator_Screenshot_01

Ново и много полезно приложение за решаване на математически проблеми се появи в Google Play. AutoMath Photo Calculator  е калкулатор, който  използва оптично разпознаване на текст и изображение и не е нужно да въвеждате ръчно уравненията. Единствено, което трябва да направите е да заснемете с камерата задачата.

Приложението анализира съдържанието на снимката и извежда отговор и стъпките за решение. AutoMath Photo Calculator поддържа над 250 вградени математически функции. Хубавото при него е, че не се нуждае от активна интернет връзка, за да работи. Тъй като приложението е все още ново, не е без проблеми. Някои потребители се оплакват, че при тях не работи добре AutoMath поради проблеми с камерата. Също така все програмата не работи добре с ръкопис, трябва да пишете много четливо, за да се разчете задачата правилно.

Разработчиците трябва да се постараят още, защото по-сложните уравнения понякога не извеждат отговор. Сигурни сме, че тези проблеми съвсем скоро ще бъдат решени, защото потребителският интерес към AutoMath Photo Calculator не е малък. Приложението е особено подходящо за ученици и студенти по математика, защото предлага лесен начин за решение за сложните уравнения. Можете да го изтеглите безплатно от Google Play.