astropad

Двама бивши инженери от Apple обединиха усилия и създадоха Astropad, приложение за iPad и Mac настолни компютри. Програмата превъща iPad в графичeн таблет, а версията за Mac го прави съвместим и със софтуер като Adobe Photoshop. Приложението работи с повечето стилуси за подробна информация за натиска и прецизност на работа. Създателите на Astropad твърдят, че то е полезно не само за контрол и редактиране на изображения, но и за по-сложни задачи като илюстрация и рисуване.

Виж още: iBrailler e виртуална брайлова клавиатура за iPad

Приложенията за iPad и Mac работят заедно с Wi-Fi и USB свързаност чрез собствената технология LIQUID. Тя позволява работа при чувствителност 60 fps за разлика от AirPlay, която предлага само 30 fps. Разработчиците са внедрили и редица удобни оптимизации – ускоряване чрез вградени процесори на графичната карта, корекция и синхронизация на цветовете и оптимизиран код за максимална енергоефективност. Astropad се поддържа от всички iPad устройства с iOS 8 и всички Mac настолни компютри с версия 10.9 (Maverick) или по-нова.

Приложението за iPad може да се инсталира безплатно от iTunes, докато версията за настолни компютри струва 49.99 щатски долара. Има отстъпка за образователни цели, която намалява цената до 19.99 щатски долара. Възможно е също да се пробва за 7-дневен период без заплащане.