apple_tv_roundup

От доста време се говори за нов Apple TV и сега парчетата започват да идват по местата си, като изглежда ще трябва да почакаме само до юни. Според BuzzFeed News Apple планира да представи изцяло обновен Apple TV на World Wide Developers Conference.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

Устройството ще поддържа приложения на трети страни, гласов контрол със Siri и вероятно новата платена телевизионна стрийминг услуга, за която The Wall Street Journal съобщи подробности по-рано тази седмица. Според BuzzFeed новият Apple TV ще включва повече място за съхранение на файлове, както и версия на последния процесор на Apple – A8.

Този ход от страна на американския технологичен гигант е дългоочакван. Тази година може би най-накрая ще се сложи край на слуховете и спекулациите и ще видим реален продукт. BuzzFeed пише още, че към обновения Apple TV ще бъде добавен и App Store, което ще предостави много повече възможности за игри и приложения. С Apple TV ще дойдат и някои от стадратните функции, предлагащи се от вече съществуващия модел, който Apple намали на 69 долара.