Sony Xperia Z3 Compact
Бихте ли избрали таблет пред лаптоп или хибрид? Това в въпрос, над който мисля от известно време и се чудя дали бих заменил личния си лаптоп на Toshiba за някой Nexus таблет или пък iPad. Както виждате, днес ще си говорим за iPad mini 3, който е в мен от няколко дни, но освен, че ще разгледаме какво предлага, ще се опитам и да реша тази дилема.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Sony Xperia Z3

Да ползваш таблет си има някои големи предимства, но за мен лично то е едно – мобилност. Не че един лаптоп не е мобилен, но определено не чак толкова, колкото таблетът. Ако оставя това настрана, за всичко останало лаптопът е много по-добър. Поне за нещата, с които аз работя. Все пак има хора, малко, но ги има, които тотално са минали на таблет, защото той отговаря на потребностите им. Какво обаче трябва да има едно такова устройство, че да ви накара да зарежете лаптопа?

Дизайн и външен вид

 

iPad mini 3 е предложението на Apple за тази година в категория „малки таблети“. Както знаете добре, iPad Air 2 е представителят при големите плочки, но пазарът има нужда и от нещо по-компактно и Apple ни го предоставя. За жалост обаче тази година малкият iPad не е това, което очаквахме, че дори може да се каже, че е леко разочарование и сега ще разберете защо.

Като визия, изработка и качество на материалите, iPad mini 3 може би е един от най-добрите таблети, които въобще може да намерите на пазара. От Купертино просто няма как да си позволят компромиси в това отношение, така че металният премиум корпус е наличен, размерите са сведени до 200 x 134.7 x 7.5 мм, а теглото е 331 г. Разбира се, това няма как да победи Xperia Z3 Tablet Compact, но все пак е доста добре. Таблетът е удобен за работа и дори с една тъка може да го хванете, докато с другата цъкате по него. Нещо, което е невъзможно с iPad Air 2. Усещането е, че наистина сте си дали парите за нещо, което е стилно и красиво и тук не мисля, че има две мнения. Поне мисля, че и върлите Android фенове трябва да го признаят.

iPad mini 3

Отпред, разбира се, е 7.9-инчовият IPS Retina дисплей с резолюция от 1536 x 2048 пиксела, което прави гъстотата на пикселите 324ppi. Това е много повече от таблета, който пуснаха Sony, а интересен факт е, че iPad Air 2 е със същата резолюция, но е много по-голям. Това прави цветовете на картината на iPad mini 3 много по-наситени. Лично аз нямам никакви забележки тук. Четенето, играенето на игри и каквото и да правите на него е просто чудесно. Единственото, което ме подразни бяха отраженията, които на моменти стават доста големи, ако е много светло.

[cquote]Същият дизайн и изработка, но на по-висока цена[/cquote]

Ако все още не сте разбрали, iPad mini 3 е същият като iPad mini 2. И като казвам „същият“, имам предвид, че наистина е копие на стария модел. Визуално няма абсолютно никакви разлики и това беше едно от нещата, които донесоха леко отрицателно настроение в потребителите. Единственото различно нещо тук е, че Home бутонът вече има интегрирана Touch ID технологията, с която може да ви сканира пръстите. Това е, друго няма. Всичко останало си е същото. Е да, имаме златист вариант, но това не знам колко е важно, че да го споменавам въобще.

Не ме разбирайте погрешно, iPad mini 3 е изключителен таблет. Ако трябваше да избирам между него и някой друг, може би единствено този на Sony бих поставил като негов конкурент, ако трябва да сравнявам визия, качество и удобство. Лошото е, че и той, както е и при много телефони, е копие на предния модел. Това определено няма да ме накара да дам повече пари за нещо, което мога да взема за доста по-малка сума. Реално с iPad mini 3 ние получаваме само Touch ID, който реално ни излиза още около 200лв.

 

Виж повече инфо в eMAG