Интерфейс и софтуер

 

 

iPad mini 3 идва директно с iOS 8.1 и всички новости, които от Apple добавиха с тази версия. В общи линии между нея и iOS 7 няма кой знае колко много разлики, а от гледна точка на визия те са още по-малко. Това, което винаги е важало за операционната система на Apple е, че тя работи. Без забиване, без замисляне, колкото и да натоварвате таблета.

Противно на възприятията на Android феновете, iOS е наистина пъргава и удобна за работа. Може би не е на 100% оптимизирана за iPad все още, но определено работи чудесно. Вярно, винаги ще има неща, които да ни липсват от дроидчето, но знаете приказката – за всеки влак си има пътници. iOS е за тези, които държат на чистата визия и нямат нужда от уиджети и подобни добавки, за да се насладят на преживяването. iOS е за хората, които държат да няма грешки, да няма лаг и най-вече – за тези, които имат iPhone, iMac или друга джаджа на Apple и не искат да омешват различните операционни системи.

[lquote]iOS е какъвто си го знаем[/lquote]

За самата iOS 8 бих ви насочил направо да разгледате нашата подробна статия, в която сме описали всички новости около нея. Не мисля, че е нужно да преповтарям всичко, като то така или иначе не се е променило. За мен поне, макар да съм Android фен, не е болезнено да си призная, че iOS работи чудесно и ми върши идеална работа за нещата, които аз правя. Вярно, за някои неща трябва да си платиш и може би, ако живеех в САЩ, щях да усетя много по-лесно концепцията на Apple. От тук следва сами да прецените на вас за какво ви е нужен един таблет. Ако искате да браузвате, да се ровите по социалните мрежи, да гледате филми и да си редактирате документи, покупката на iPad mini 3 въобще няма да е грешка, стига да имате подобна сума под ръка. Ако обаче потребностите ви включват неща, които не са по силите на iOS, не знаете как се работи с нея или просто цените на ябълката ви идват високи, моделите с Android са стотици и изборът е голям.