Камера

 

 

Да снимаш с таблет е може би най-странното нещо, което може да направите. Честно, виждал съм хора да снимат с тези големи плочки и просто съм падал от смях. Истината е, че таблетите не са за снимки, никога не са били и скоро няма и да бъдат. Това не е компонент, които да е фокус на производителя, защото никой не предполага, че масата от хора ще започнат да обикалят по улиците да правят снимки с тези джаджи. Поради тази причина се слагат не толкова качествени сензори с малко мегапиксели и слабо представяне във всякакви ситуации.

От всички, които съм ползвал, мога да кажа, че Apple са единствените, които влагат малко повече чувство в камерите и техните таблети определено правят една идея по-добри снимки. Със сигурност никога няма да успее да замени телефона ви, но като за таблет мисля, че е супер.

Лошото е, че и тук промени няма. Отново имаме старата 5MP iSight, която предлага снимки с резолюция от 2592 х 1944 пиксела и 1080p видео на 30fps. Нищо ново от това, което имахме в стария модел. Единственото различно, и то заради версията на операционната система е, че като натиснете върху екрана, за да фокусирате, ще се покаже контролер на експонацията. Типично за Apple, менюто на камерата е изчистено и имате само слайдера встрани, чрез който сменяте режимите. Над него е и бутонът за HDR.

Като качество може да се каже, че цветовете са сравнително точни, въпреки че те не са толкова наситени, колкото би ми се искало. Балансът на белия цвят е точен, а динамиката е прилична. За таблет пак повтарям, че не е зле, но в крайна сметка това е таблет, което значи, че има шум, който не е малък, а на тъмно не разчитайте да ви спасява. Сравнен с камерата на Xperia Z3 Tablet Compact, iPad mini 3 има много по-топли и точни цветове, но за жалост шумът е значително повече от предложението на Sony.

 

Виж повече инфо в eMAG