След почти десет години съществуване, App Store най-накрая позволява да поръчате предварително приложение, което все още не е излязло. Функционалността е глобална, така че важи за апликации както в магазина за приложения за iOS, така и за macOS и дори tvOS.

Това ще е полезно не само за потребителите, които не искат да забравят да свалят дадено приложение, когато то излезе, ами и за разработчици. Вече те могат да публикуват работата си в App Store до 90 дни преди официалната премиера на приложението. Това важи за безплатни и платени апликации.

Когато поръчате дадено приложение в етап на т.нар. preorder, то ще бъде автоматично свалено в деня на неговото излизане. Ако то е платено, ще бъдете таксувани също в деня на сваляне. Ако пък цената се е променила в рамките на тези 90 дни, ще бъдете таксувани най-ниската цена.

Напомняме, че Google също предлагат подобна функционалност в Play Store. Там обаче приложенията не се свалят автоматично, когато настъпи тяхната премиера. Вместо това за тях ви бива напомнено чрез нотификация.