android-pay-logo

Мобилната разплащателна система Android Pay, която Google обяви през март, ще бъде пусната съвсем скоро. Това става явно от намерен в приложението Google Wallet тийзър, в който се казва, че новата услуга на компанията ще стартира след няколко седмици.

Google Wallet ще бъде ребрандиран като Android Pay, а в Google Play ще бъде пуснато ново приложение за Google Wallet. От разплащателната система ще могат да се възползват потребителите с Android устройства с NFC.

android pay

Услугата използва виртуални номера за акаунти на мястото на номера от кредитната карта, за да осигури по-безoпасни трансакции. Android Pay ще показва точно време, място и похарчена сума при всяко плащане за по-удобно следене на сметката. При кражба на телефон, или загубата му, потребителите ще трябва да използват Android Device Manager, чрез който ще може да открият или заключат устpойството си, както и да изтрият данните от него.

Google Wallet, от друга страна, ще обработва паричните преводи, а също така все още ще позволява да използвате вашата Google Wallet карта заедно с приложението.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS