Макар да има още месеци преди официалната премиера на следващата версия Android, първата версия за разработчици вече беше представена и с нея идва информация за някои от функциите, които ще можем да ползваме при Android O. Разбира се тук говорим за функции, различни от вече наличните. Една такава е наскоро откритата настройка за Wi-Fi, която позволява той да се включи автоматично когато наближите вече запазена мрежа.

Просто обяснено, ако сте изключили Wi-Fi на смартфона си, понеже сте навън, може да бъде активирана специална настройка, която да го накара сам да се включи, когато си влезете вкъщи например.

На функционалността са попаднали от Android Police, които са я забелязали в настройките на Wi-Fi мрежите. Там тази настройка е била наективна (в сиво), което обаче може да значи, че тя ще е достъпна в някоя бъдеща версия за разработчици на Android O.

Надяваме се да разберем повече за това много скоро — дали от тестове на версиите за разработчици, или на Google I/O конференцията, която стремглаво наближава.