С последните телефони на Google, компанията зае много ключови и високи позиции в света на смартфоните. Изглежда обаче, че и производителите на устройства с Android бързат да направят някои софтуерни ъпдейти.

ZTE е последният с бета ъпдейт на Nougat, достъпен за тези, които са се регистрирали през форумите. Все още трае одобрителният процес, но няма да чакаме още много време.

Axon 7 заедно с още няколко устройства, които поддържат Nougat вече се подготвят за ъпдейт, доста по-рано от обикновено.

Както помните LG V20 беше първият смартфон пуснат с новата операционна система на 26 октомври, а G5 съвсем наскоро започна да получава ъпдейт за ОС-ма. Huawei Mate 9 също пристигна с Nougat, а пък Moto Z линията, HTC 10 и М9, както и Xperia X Performance и XZ, започнаха да се ъпдейтват през последните няколко седмици.

ZTE Axon 7 mini

Междувременно Samsung S7, OnePlus 3 и 3T, Honor 9 и Axon 7, всички те са с достъпна бета версия, така че всеки, който се интересува от тези неща веднага може да пробва ъпдейтнатата ОС. Това означава, че почти всеки голям флагман с Android има достъп до Nougat само два месеца след официалната премиера на операционната система (без да броим Nexus OTA през август).

Разбира се, всичко това е свързано и с новата стратегия на Google тази година. Първото устройство с Nougat излезе през октомври, обаче някои потребители имаха достъп до Android 7.0 през бета програмата на Google още през далечния март месец, да не говорим, че производителите на устройства работеха с 7.0 дори по-рано.

Освен това Google вече работи над подобряването на Nougat. 7.1 е с няколко доста полезни ъпдейта, главно за съвместимостта и работата с Daydream VR.

Изумително е, как устройствата поддържащи Android получават новите ъпдейти по-бързо то всякога. Определено iOS няма как да се конкурира с Nougat… и как да стане при такова огромно разнообразие от производители. И все пак, може би Google не трябва да бързат толкова. Вие как мислите?