Снимка: 9to5google

Google обяви в блог пост вчера, че стартиралата през май услуга Instant Apps за Android вече работи на над 500 милиона устройства. Обявена по-рано, функционалността прекара няколко месеца в тестване и вече е достъпна в почти цял свят.

Android Instant Apps позволяват разработчиците да адаптират приложенията си така, че те да могат да бъдат тествани и/или използвани без нужда от инсталация — просто достъпвате страницата на апликацията в Google Play Store през нейния сайт или друг линк, и вместо да я инсталирате, избирате „Open App“.

Чрез Instant Apps разработчиците могат да направят така, че потенциалните им потребители да изпробват нещо като демо версия на апликацията им и така да станат по-склонни да я инсталират за постоянно ползване. Откакто Google пусна Instant Apps в експлоатация, първите използващи услугата компании вече отчитат ръст в онлайн присъствието на потребители в техните платформи. Между тях са Vimeo и New York Times Crossword.

Ако Instant Apps не са активирани за вашето Android устройство, просто отидете на Setttings > Google > Instant Apps и активирайте услугата с плъзгача в горния десен ъгъл на екрана.