lazyboard

Потребителите често използват текстовите съобщения като средство за комуникация. Вече има и много емотиконки, изразяващи нашето настроение, без да се налага да пишем излишно. За мързеливите от вас вече има Android приложението Lazyboard с готови за изпращане думи – те са популярни и могат да послужат в много ситуации.

Виж още: Facebook Messenger вече е нещо повече от чат приложение

„Осъзнах, че пиша ‘k’, ‘kk’, ‘hmm’ и ‘lol’ повече от всичко останало. Видях, че и тези думи се използват за любезно прекратяване на досаден разговор или от такъв с досаден човек. Тогава си помислих какво би било, ако имаше клавиатура само с необходимите за бърз отговор думи.“, казва разработчикът на приложението. Така се ражда Lazyboard с познатите на всичко “no”, “yeah”, “oh”, “haha,” и т.н. Приложението също така има и нещо подобно на т.нар. kaomojis (китайски емотикони).

lazyboard

Lazyboard би било много полезно, особено с навлизането на носимите устройства. На потребителите ще им трябва по-лесен начин за поддръжане на връзка със своите приятели. За момента се предлагат много универсални думи, използвани от почти всички, но скоро то ще стане по-персонализирано, защото се работи по Lazyboard Pro, което ще позволява на потребителите сами да създават съкращения и папки.

Приложението е напълно безплатно и може да го изтеглите от Google Play Store.