Allview стартира продажбите на гама таблети Viva LTE. Това са първите устройства, позволяващи браузване в интернет със значително по-високи скорости, които предлага румънската компания. Те се отличават с IPS дисплей, четириядрен процесор, графичен ускорител Mali T760, 1GB оперативна памет и операционна система Android 4.4.4. Kit Kat.

И трите устройства разполагат с две камери, винаги в готовност за снимки, за запис на видеоклип или за провеждане на 3G видео разговор. За прехвърляне на файлове, таблетите предоставят на разположение на клиента функциите Bluetooth и Wi-Fi Direct. Дисплеят може да бъде персонализиран с функцията Mira Vision, чрез която яркостта и интензивността на цветовете може да се настрои. Функцията за управление чрез жестове позволява превключване между музикалните парчета, настройка на яркостта и затваряне на приложенията с просто движение на пръстите по сензорния екран.

ВИЖ ОЩЕ: Видео: Allview ViVa i10G е таблет за бизнес и развлечение

Както и предполагате, Viva H7 LTE е най-компактният от всички предложения. Това е породено от факта, че той е с най-малките размери и съответно най-малкия дисплей. С диагонал от 7 инча, той предлага резолюция от само 1024 х 600 пиксела, което е доста малко. Това води и до ниска пикселна гъстота, което за дисплей с тези размери може да доведе до по-некачествена картина. На открито също може да срещнете малко затруднения, но от друга страна, това е и най-евтиният представител в тази група устройства. Цената му е само 139 евро, което го прави добро бюджетно решение, с което да зарадвате някой близък. По отношение на хардуера, този таблет няма сериозни забележки. Освен всичко, той разполага и с 32GB вътрешна памет и слот за microSD карта.

Viva H7 LTE може да се похвали и с няколко функционалности, като възможността за управление чрез жестове. Чрез тях може да затваряте приложения, да си регулирате яркостта и т.н. От гледна точка на издръжливост имаме Li-Polimer 2500mAh батерия, с която производителят дава около 4 часа време за ползване. Като цяло, за игри, гледане на филми и браузване от потребители, без сериозни изисквания за високи параметри, Viva H7 LTE е приемлив избор.

По-големият брат на Viva H7 LTE е 8-инчовият Viva H8 LTE. Както се подразбира и от името, той предлага малко по-голям диагонал на дисплея, съответно и малко по-висока резолюция от 1280 х 800 пиксела. Не е драстично голяма и не е Full HD, но все пак е задоволителна. Таблетът не се отличава от по-малкия вариант по отношение на хардуер, но има една разлика – тук батерията вече е цели 4000mAh, което дава значително по-големия живот на устройството от 6 часа в режим на работа. Специално този модел може да се похвали и с малко по-разчупен и свеж дизайн, което го дължим на задния капак. Поради леките си подобрения, Viva H8 LTE се предлага и на по-високата цена от 189 евро.

Стигаме и до най-големия таблет от трите LTE представителя на Allview. Това е Viva H10 LTE. И тук имаме същата хардуерна конфигурация, като тази на Viva H8 LTE. Единствената разлика е само в батерията, която е 6500 mAh, но отново дава до 6 часа живот. Другото различно е диагоналът на дисплея, който е 10.1 инча, но е със същата резолюция. При тези размери и такава резолюция, картината няма да е на супер ниво, но за да се вмести в класа на бюджетните решение, Allview е трябвало да направи няколко жертви, за да може да се порадвате на голям таблет за малко пари.

Гамата LTE таблети е на разположение за предварителна поръчка на цена 139 евро за Viva H7 LTE,  189 евро за Viva H8 LTE и 229 евро за Viva H10 LTE, а доставките стартират от 20 декември 2014 г.. За повече информация посетете http://www.allview.ro/viva-lte/.