Allview, румънската марка за смарт телефони и таблети, представя продуктовата си линия Impera: два Windows Phone 8.1 смарт телефона и таблет с Windows 8.1: Impera I, Impera S и Impera i8. Устройствата са на разположение за предварителна поръчка от края на миналата седмица.

 

Габриела Младин, Групов Директор Потребителски Канали, Microsoft Румъния: „Нашите партньори са двигателят на растежа за Windows и ние сме доволни да си партнираме с Allview, за да предложим на нашите клиенти конкурентни телефони и таблети. Благодарение на Windows предприехме един уникален подход, който позволява на клиентите едно наистина персонално преживяване при използване на устройства.”

 

Лусиан Петисила, Генерален мениджър, Allview: „Пазарът на Windows непрекъснато се разраства. С продуктовата линия Impera целим да продължим да предлагаме на нашите клиенти конкурентни продукти, които потвърждават успеха на развитие и разработка на устройствата с цел хармонизиране на настоящото продуктово портфолио, съобразено с пазарните изисквания. Партньорството ни с Microsoft подкрепя разработването на алтернативи, съответстващи на динамиката на местния пазар.“

 

Impera I – Иновацията във вашите ръце

Impera I се захранва от Qualcomm ® Snapdragon ™ 200 процесор, отличаващ се с четириядрен 1,2 Ghz процесор и интегрирана BT и WLAN свързаност чрез програмата Qualcomm ReferenceDesign (QRD) на Qualcomm TechnologiesInc., дъщерно дружество, изцяло притежавано от Qualcomm Incorporated.

Оборудван с впечатляващ 4,7 „IPS дисплей, защитен от Dragontrail стъкло и тънък, 7.2 милиметров дизайн, двусимовият Impera I дава възможност на потребителя  да балансира по-добре между работата и забавлението с едно единствено устройство. Като устройство с Windows Phone 8.1, Imperia I предлага по-персонално смартфон преживяване, което ви приближава до хората и нещата, които наистина ви интересуват. С неговата 8 MP задна камера с автофокус може да направите доста добри снимки, докато сте на почивка или просто когато видите нещо интересно, а интеграцията с OneDrive позволява синхронизиран достъп до облака в реално време. Imperia I също включва функции като LiveTiles, носещи важна за вас информация; Action Center, показващ новите действия и уведомления; и Senses, набор от функции, които разделят работата от управлението на данни, пространството за съхранение и живота на батерията.

Телефонът наистина е много добър, а все по-сериозното развитие на WP прави телефоните с тази операционна система още по-интересни и търсени от потребителите. Наскоро в мрежата излезе информация, че операционната система за мобилни устройства на Microsoft се развива по-бързо дори и от водещите в момента в лицето на Android OS и iOS. Imperia I се справи доста добре, докато го тествахме, макар и за кратко, тъй че с интерес ще очакваме и вашите впечатления.

Impera I е на разположение за предварителна поръчка на:http://allviewmobile.com/e-shop/impera-i.html

 

Impera S – Вашият следващ бизнес партньор

Impera S е вашият нов партньор както в личния, така и в професионалния живот. Работещ под Windows Phone 8.1, Impera S пасва добре на най-често срещаните корпоративни среди. Предлагащ познатите Office приложения, Impera S помага на днешния мобилен бизнес потребител да остане продуктивен, докато е в движение.

С програмата QRD, Impera S се захранва от Qualcomm ® Snapdragon 200 процесор, отличаващ се с четириядрен 1.2 Ghz CPU и е проектиран да поддържа мощна обработка, ефективна многозадачност, по-богати графики и медия способности, като същевременно оптимизира живота на батерията. 8 GB Flash и 1 GB RAM памет позволяват на потребителя да работи повече и по-бързо.

Оборудван с 5-инчов IPS дисплей и 8 MP задна камера, потребителят заснема важните моменти, за да ги сподели с приятели или просто да ги съхрани в OneDrive. Както повечето от вас вероятно са запознати, Windows Phone са насочени една идея повече към бизнес потребителите. Именно поради тази причина и този телефон доста ще приляга на хората, които водят сериозен бизнес и същевремнно ползват услугите на Microsoft.

Impera S е на разположение за предварителна поръчка на:http://allviewmobile.com/e-shop/impera-s.html

 

Impera i8 – Интуитивна производителност

С Intel Atom процесор и под Windows 8.1 Bing, Impera i8 е отлично устройство както за мобилна продуктивност, така и за забавление. С IPS дисплей, който предлага сравнително точни цветове и добри ъгли на видимост, този таблет ще е подходящ за игри, браузване, но на открито може и да има леки отражения. Като размери таблетът е удобен за работа, а докинг станцията го прави доста практичен при работа с документи.

Impera i8 е мощен, но компактен таблет, и е първото Allview устройствот с Intel Atom Z3735E четириядрен процесор и 64-битова архитектура. Благодарение на работата на Intel HD Graphics процесора и 1 GB RAM памет, Impera i8 осигурява добри възможности за производителност и много развлечения. Вградената 16 GB памет, която може да се разшири до 48 GB с microSD карта, предлага достатъчно пространство за съхранение. Още повече, че Impera i8 идва с едногодишен абонамент за Office 365 Personal и може да получите достъп до 1 TB облачно пространство в OneDrive.

Като лични впечатлеия мога да кажа, че този таблет наистина е добър. Като хардуер е чудесен и с леката си операционна система вероятно трудно ще го накарате да забави работата си. Може би дисплеят има нужда от леки подобрения, ако говорим за ползване на плажа или нещо подобно, но това са условия, при които всички производители имат проблеми.

Imperai8 е на разположение за предварителна поръчка на: http://allviewmobile.com/e-shop/impera-i8.html