Той може да чете вашите имейли и да планира пътувания

Google обяви актуализации за своя асистент Google Bard AI. Те включват и поддръжка на над 40 езика. Ще откриете още интеграция с приложения на Google, като Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube и Google Flights и функция за двойна проверка на отговорите в Bard.

Защо ChatGPT и Bing Chat са толкова добри?

Двойната проверка на Bard е проектирана да осигури противодействие на конфабулациите, при които Bard произвежда неточна информация или измисля концепции. На него често му липсва точност и не винаги е надеждна фактическа справка.

Вече може да използвате бутона „Google it“ на Bard, за да проверите по-лесно достоверността на отговорите. Когато щракнете върху иконата „G“, Bard ще прочете отговора и ще прецени дали има съдържание в мрежата, което да го обоснове. Когато дадена декларация може да бъде оценена, щраквате върху маркираните фрази, за да научите повече за подкрепящата или противоречаща информация.

За да използват функцията за двойна проверка, потребителите могат да кликнат върху малко лого „G“ под резултатите на Bard. Bard ще търси в мрежата и ще маркира изречения, които съвпадат утвърдително с търсената информация. Изявленията на Бард, които противоречат на резултатите в Google, се подчертават в червен цвят.

Bard Extensions

Актуализациите също така въвеждат Bard Extensions. Това са функции за включване. Те позволяват на AI асистента да извлича други услуги на Google и да ги интегрира в Bard разговор. Например, Bard може да прочете вашите имейли, съхранени в Gmail. След това да извлече дати за планирани пътувания или да обобщи документи, съхранен в Google Drive. Bard може да извлича информация за полети и хотели в реално време. Да предоставя упътвания от Google Maps до летище или да предлага видеоклипове в YouTube по дадена тема.

Приоритет-поверителност

Тъй като AI моделът потенциално може да чете секретна информация или документи, Google трябва да се справи с проблемите. Съдържанието от Gmail, Документи и Диск няма да се преглежда от рецензенти. То няма да се използва за показване на реклами или обучение в бъдещи версии на модела Bard AI. Новите разширения могат да се включват или изключват за всяка интеграция на приложението с помощта на превключватели, разположени в раздел „Разширения“ в интерфейса на Bard.

Въпреки че някои експерти смятат, че Google Bard е по-малко способен от AI асистента ChatGPT-4 на OpenAI, способността на Google да черпи от своите интеграции на приложения е функция, която OpenAI не може да съпостави. Microsoft също работи върху интегрирането на приложения чрез платформа AI Copilot.

Сподели
Предишна страницаИзследователи декодираха РНК на изчезнало животно
Следваща страницаРегенериране на човешките зъби
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.