Ако случайно сте сред хората, които изпитват особено удоволствие от боравенето с ултра тънки лаптопи, то новият Swift 7 на Acer би трябвало да предизвика интереса ви. Особено имайки предвид, че това е най-тънкият лаптоп, който бихте могли да намерите на пазара в настоящия момент.

На конференцията IFA 2018 Acer представи новата си машина, която определено буди респект с външния си вид и показателите си относно своите диаметри. Swift 7 е невероятно лек, като лаптопът тежи по-малко от един килограм. Освен това, Swift 7 е и страхотно тънък – по-малко от един сантиметър, колкото и да е трудно да се повярва това.

Калкулирайки в съотношение между рамка и екран, то тук получаваме внушителните 92 процента “screen-to-body” пропорция.

Само за сравнение, MateBook X Pro на Huawei е с 91 процента съотношение, което китайският производител постига, криейки уебкамерата на устройството в неговата клавиатура.

На този етап все още не е ясно, дали Swift 7 изобщо ще има уебкамера. Журналистите така и не успяха да забележат присъствието на такава по време на представянето. Не е изключено обаче, подобно на Huawei, компанията да е вградила камерата в клавиатурата на машинката. Друга възможност е камерата да се намира под дисплея.

Acer обясниха, че са успели да намалят размерите на лаптопа, използвайки материали като магнезий и литий, но отказвайки да навлязат в детайли по темата.

Иначе Acer Swift 7 разполага с 14-инчов екран и осмо поколение Intel Core i7 процесор. Други специфики от хардуера не бяха разкрити по време на представянето му.

На този етап Acer не споделят подробности и относно цената, която ще бъде поставена на новия Swift 7. Само преди няколко месеца обаче компанията представи предходния Swift 7, поради което не е изключено новият модел да бъде наличен едва през следващата година. Но едно е сигурно – надпреварата за възможно най-тънък лаптоп продължава, а на този етап Acer май държат първото място с новия си Swift 7.

1 коментар

  1. Диаметрите? За какво точно става въпрос?

Comments are closed.