4k display

На пазара върлуват все повече телефони с 2k екрани(2,560×1,440px), но това не спира Sharp да ни заинтригува с новината, че подготвя 4k екран, който ще пусне на пазара през 2016 г. От Apple винаги са твърдели, че резолюция с гъстота на пикселите над 320 е напълно излишна, но въпреки това новият им смартфон iPhone 6 Plus има над 400 пиксела на инч. Да, изглежда внушително, а това не е изненада.

full hd and 4k

4k резолюцията е невероятна, но реално няма как да знаем дали ще видим визуално разликата между 2k и 4k. Сигурно се питате колко ли голям трябва да е екранът на смартфона, че да покаже по най-добрия начин тази огромна резолюция? Слуховете твърдят, че Sharp подготвя екран между 5 и 6 инча, което е в сферата на „нормалното“ в днешни дни.

Според GSMArena, нуждата от толкова сериозни дисплеи идва от Китай, където потребителските нужди се увеличават, а хардуерът е основното, което може да се ъпгрейдне.

Много хора не знаят, че Sharp  е вторият по големина производител на LCD екрани в световен мащаб след колаборацията между Sony, Hitachi и Toshiba – JDI. Очакваме сериозни неща от компанията, като 4k екраните са само частица от това, което мислим, че Sharp може да постигне.

Сподели
Предишна страницаКой може да вдигне чука на Тор
Следваща страницаHonor 6 на Huawei атакува европейския пазар на супер цена
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.