Мина доста време откакто Apple представиха iPhone 6s и неговия 3D Touch екран – почти година. Още в началото Facebook споделиха, че ще мине време докато те интегрират функционалността в своите приложения. В основната апликация за социалната мрежа това вече работи, но ето че едва сега, два месеца преди премиерата на следващия iPhone, 3D Touch е наличен и за Messenger.

Потребителите на чат услугата на Facebook за iOS вече могат да се възползват от възможността да поглеждат в чатове без да ги отварят, да хвърлят бърз поглед на снимки, стикери и други. Разбира се, важно е да отбележим, че само „поглеждане“ в някой чат с 3D Touch също ще покаже на отсрещния човек, че сте прочели съобщението – няма измъкване!

Функцията излиза много удобна в Instagram, където дава някой допълнителни възможности. Все пак още не е ясно колко ще е полезна тя във Facebook Messenger – 3D Touch не изглежда да променя кой знае колко начинът на използване на приложението. Остава да разберем след ъпдейт, който вече трябва да е наличен в App Store.