Мтел и Sony
Днес в София беше представен най-новият смартфон на компанията Sony. Става въпрос за Xperia Z, който видяхме за първи път на събитието CES 2013. Събитието беше в София и приключи преди броени часове.

Водеща беше изключително лъчезарната Мария Силвестър. Тя разчупи статичната атмосфера и представи смартфона по наистина различен начин. Андреас Елснер от Мтел направи тест на устройството като го постави в аквариум със плуваща рибка, заедно със смартфон на конкуренцията за да докаже, че Sony наистина предлагат истинско „водно преживяване“ на Xperia Z.

Sony Xperia Z

Ключовите характеристики на Sony Xperia Z включват:

  • 5” 1080 x 1920p full HD Reality Display с Mobile BRAVIA® Engine 2
  • 13MP камера с Exmor RS for mobile за бързи снимки, HDR видео, най-висок клас автоматични настройки и режим за намаляване на шума за бързо и лесно заснемане на ярки и контрастни снимки и видеа при всякакви условия.
  • Прахо– и водоустойчивост (IP55 & IP57) с издръжлив стъклен дисплей
  • 1.5 GHz асинхронен четириядрен Snapdragon S4 процесор с 2GB RAM памет
  • STAMINA режим на батерията, който подобрява времето в режим на готовност поне 4 пъти

От Мтел и Sony Mobile обясниха, че операторът ще предлага само бялата и черната версия на смартфона. Тази с лилав корпус няма да се предлага на този етап в България.

 [nggallery id=64]

Вижте какво се случи на събитието: 

 

Сподели
Предишна страницаИкономичната тарифа на Мтел – заслужава ли си?
Следваща страницаОфициално: Asus показа Padfone Infinity
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg