На събитието „Switch to Lumia“ днес, в Ню Йорк, Nokia представи Lumia 920 с Windows Phone 8. Новият флагман на компанията е с 4.5-инчов PureMotion HD+ WXGA IPS LCD дисплей, двуядрен Snapdragon S4 процесор с тактова честота от 1.5GHz, 8.7-мегапикселова задна камера с PureView  технология и оптика на Carl Zeiss. Предната камера е 1.2-мегапикселова и с възможност за заснемане на видео в 720p. От компанията разкриха, че затворът на камерата стои отворен по-дълго време, което спомага за по-добри снимки при слаба светлина. Lumia 920 разполага и с 1GB RАМ памет,32GB вградена памет, microSD слот, 2,000 mAh батерия,ClearBlack технология, която спомага за по-лесно четене на директна слънчева светлина.Най-забележителното при това устройства е опцията му за безжично зареждане. Ако се сдобиете със смартфона ще получите и 7GB безплатно пространство в облака на SkyDive.

Nokia Lumia 920 ще излезе на пазара в LTE и HSPA+ вариант. По отношение на цвета на корпуса ще можете да избирате между жълто, червено,сиво, бяло и черно.

От компанията за съжаление не обявиха цената на новия си флагман, нито кога точно ще бъде на разположение за крайния потребител.  Единственото, което знаем е, че по-късно през тази година ще се предлага на определени пазари.

Nokia City Lens Augmented Reality функцията

Nokia City Lens разпознава обектите от снимки и предоставя съответните им резултати от уеб търсачката Google. С тази функция спестявате време безнадеждно да търсите информация в Google за някой определен обект, който ви интересува. За да се сдобиете с нужната ви информация е нужно само да направите една снимка и Nokia City Lens Augmented Reality ще свърши търсенето вместо вас.

Снимки: The Verge