На събитието „Switch To Lumia„, Nokia показа два смартфона – Lumia 920 и Lumia 820. Флагманът на компанията ще е Lumia 920, като Lumia 820 има само с някои от функциите на топ устройството.

Lumia 820 използва Windows Phone 8 и  е със същия unibody дизайн като Lumia 920. Смартфонът се предлага в няколко варианта, в зависимост от избрания цвят: жълто, червено, бяло, черно, сиво, синьо и лилаво.

Спецификациите на Nokia Lumia 820 включват: 4.3-инчов ClearBlack OLED WVGA дисплей с резолюция от 800 x 480 пиксела с ClearBlack технология, която осигурява перфектна видимост на директна слънчева светлина. Смартфонът има 1650mAh батерия и се задвижва двуядрен Snapdragon S4 процесор с тактова честота от 1.5GHz. RAM паметта е 1GB, докато вградената е 8GB. Има възможност за добавяне на още памет чрез MicroSD слота.

Nokia Lumia 820 пристига с 8-мегапикселова задна камера с оптика Carl Zeiss, която може да заснема видео в 1080p с 30fps. На лице е и dual LED светкавица.

Все още няма информация за цената, на която ще се предлага смартфонът, но се очаква Nokia скоро да я обяви.

Вижте и спецификациите на Nokia Lumia 920 тук.

 

Сподели
Предишна страницаNokia е продала 7 милиона Lumia устройства
Следваща страницаОфициално: Nokia представи Lumia 920 с Windows Phone 8
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg