googleplay_vending

Днес не е странно на улицата да се видят машини, продаващи какво ли не – от кафе и закуски до презервативи и това като че ли не прави впечатление на никого. В Япония обаче явно виждат нещата по малко по-различен начин, защото трите вендинг машини, монтирани наскоро в Токио, са не на кого да е, а на Google Play и продават… игри. И то цели 18 различни заглавия.

Потребителите, притежаващи смартфон с операционна система Android 4.0+ и NFC възможност за свързване, могат да си изберат и инсталират всяка от тях, като те са платени и безплатни. А за тези, чийто апарат е по-нисък клас е предвиден Nexus 4, за да не останат разочаровани и да могат да изпробват новата технология. Ще има дори и служители на Google, които ще помагат на желаещите да използват машините.

Не е съвсем ясно само на какъв принцип ще бъдат подбирани заглавията. Предполагам, че в бъдеще каталогът ще се увеличава, а защо точно тези 18 заглавия са удостоени с честта да са пилотни, могат да кажат единствено служителите на интернет гиганта. Естествено, не вярвам скоро да видим такава по нашите улици, но пък японците винаги са били далеч напред в технологиите.

Не ви ли се иска понякога да живеете в Япония?

Източник: Engadget