Наистина тъжен момент за историята на интернет — AOL обявиха миналата седмида, че чат услугата им AIM, която през 2017-та стана на 20 години, ще бъде официално спряна след около два месеца. Очакваме това да се случи на 15 декември 2017 г.

„AIM използваше нови дигитални технологии и стартира културна промяна, но начинът, по който общуваме помежду си, се промени коренно“, сподели в блог пост вицепрезидентът на Oath, компанията, която притежава AOL.

Това наистина е така. През 1997 година AIM бе в основата на интернет комуникацията и много хора използваха клиента за мрежови социални контакти когато все още социални мрежи не съществуваха.

Снимка: Oath

Но всичко се променя и в днешно време Facebook, Instagram, WhatsApp и други подобни приложения правят комуникацията помежду ни по-удобна, но и различна. За това на 15 декември ще трябва да се сбогуваме с AIM. През март тази година AOL спряха поддръжката на чат услугата през чат клиенти от трети страни, но в края на тази година AIM ще си замине официално и ще се присъедини към Yahoo Messenger и MSN Messenger.