Я, каква изненада! Хироши Локхаймър отново се шегува с потребителите относно името на следващата версия на Android. Докато всички все още се надяват операционната система да се казва Oreo, през уикенда вицепрезидентът на Google използва Twitter, за да внесе съмнение в това.

Той пусна анкета в Twitter, която беше с три възможни отговора и заглавие „Спешно.“ [urgent; бел. превод]. А трите възможни отговора? Два вирианта за пълнеж на известните бонбони M&M, както и нещо, наречено Orangina.

Ако вече се чудите за какво става въпрос, нека да разясним. Orangina е стара френска газирана напитка с плодов вкус, появила се на бял свят през 30-те години на миналия век. Измислена е от испанецът Триго Мирайес (Trigo Mirallès), а по-късно Dr Pepper купуват правата за разпространение в Северна Америка.

Ако вече започвате да се чудите дали това е шега, или Локхаймър потайно ни казва как наистина би се казвал Android 8.0, трябва да видите рекламния постер на напитката!

И така, Orangina ли ще се казва следващата версия на операционната система Android? Или Oreo? Както винаги, колкото и да гадаем, ще трябва да почакаме, за да разберем…