Без съмнение след огромния успех на Pokemon GO, Niantic и други разработчици ще се насочат към съдържанието, използващо виртуална и аугментирана реалности. За феновете на сагата за Хари Потър обаче днес имаме една разочароваща новина – любимият на всички очилат магьосник няма да има своя игра в стил Pokemon GO.

Ако сте прочели статии, които твърдят, че Niantic са купили правата за нещо като Harry Potter GO, изтрийте ги от главата си – всички те сочат към източниците UPROXX и HelloGiggles. Те пък от своя страна „цитират“ интервю на IGN с един от основните разработчици на Pokemon GO, Маркъс Фигероа. Отивайки на сайта на IGN обаче, такъв материал не същестува. Google търсене също не разкрива нищо по въпроса, тъй като всъщност повечето интервюта на Niantic са с основателят на компанията Джон Ханке.

Ето го и цитата от уж реалното интервю:

Снимка: JTHX News
Снимка: JTHX News

Както споменахме, всичко това са фалшиви статии, които целят събиране на кликове за сметка на излъганите потребители и фенове на Хари Потър. Тъй че ако си мислите, че след време ще правите магии във виртуалната реалност – не се радвайте толкова. Това няма да стане, или поне не за сега (докато някой наистина не реши да направи такава Хари Потър игра)…