Нова уязвимост в чат приложението WhatsApp бе открита от софтуерния инженер Робърт Хийтън (Robert Heaton), която позволява активността между двама потребители да бъде следена. Макар да не става въпрос за четене на съобщенията между тях, все пак новината е притеснителна.

Според Хийтън, нужни са само една Chrome приставка и четири реда JavaScript код, за да може един хакер да следи кога двама души са онлайн и кога си чатят. Това би било достатъчно, за да може той да състави груба картина на това кога потребителите са активни, кога спят и т.н.

Разбира се, хакерът няма да може да прочете личните съобщения на потребителите и точно поради това на някои от вас тази новина няма да направи впечатление. И въпреки това тя повдига въпроси, свързани със сигурността когато става въпрос за приложение, на което сме дали толкова много информация.

Важно е да отбележим, че подобна уязвимост не е първа. Преди време е била открита такава и при Facebook, като чрез нея е можело да бъде постигнато практически същото.