3. King of Tokyo

king 1

Една от най-новите игри в списъка, в която ще играете ролите на огромни чудовища, роботи и мутанти, които унищожават Токио, подобно на стар филм. Този, който събере достатъчно точки или надвие всички останали противници, ще стане Краля на Токио. А това става чрез хвърляне на шепи от зарове, които ще ви предоставят атака, енергия, точки за победа или ще ви лекуват.

В King of Tokyo играчите ще се борят за победата, всеки за себе си, но когато някой от тях се намира в Токио, всички останали ще се обърнат срещу него, защото който го контролира получава допълнителни точки за победа. Tук голяма роля ще играе умението ви да хвърляте зарове (наречено още късмет), а стратегията ще остане на заден план. Но точно заради това играта е толкова забавна – не е сигурно, че плановете ви ще проработят, но пък поне ще се забавлявате.

king 2

King of Tokyo е бърза за изиграване и разчита на това, че е лека и лесна за разбиране, но пък с доста интересна и забавна тема, която подхожда на геймплея ѝ. Но по-важно е, че въпреки простия си дизайн, тя няма да ви омръзне бързо.

King of Tokyo поддържа двама до шестима играчи, а една игра продължава от 20 до 30 минути.

4. Ticket to Ride: Europe

ticket 1

Ticket to Ride: Europe е страхотно приключение, което предлага повишена доза стратегия, в сравнение с изброените заглавия дотук. В нея всеки от играчите трябва да събира различни карти с вагони, чрез които да свърже градове в Европа и по този начин да създаде влакова линия между тях. Отново лесна за разбиране игра, която се научава веднага, но отнема време да станете експерт. Конкуренцията между играчите е главно за това, кой ще грабне най-добрите дестинации пръв и затова трябва да внимавате с алчността си – ако се подготвяте прекалено дълго като теглите карти, някой друг може да ви открадне трасето. Ходовете в Ticket to Ride: Europe са бързи и има достатъчно действие, за да задържи вниманието както на старите, така и на новите играчи. Играта неслучайно често е наричана „Монополи на новото поколение настолни игри“. А и кой не харесва влакове?

ticket 2

Ticket to Ride: Europe е удачна игра за нови играчи, защото би се харесала на всякакви възрасти, а различните начини за постигане на победа ще ви накарат да измисляте разнообразни стратегии всеки път.

Двама до петима могат да вземат участие в Ticket to Ride: Europe, като играта може да отнеме малко повече от час.