Моделите iPhone 15 Pro ще представляват 75% от общите доставки на iPhone 15

Една четвърт от 1,2 милиарда потребители на iPhone не са обновявали устройствата си от 4 години. Наред с поскъпването на продуктите се очаква над 75% от доставените iPhone 15 ще бъдат 15 Pro и 15 Pro Max. Цената скоро може да премине границата от $900.

Компанията е на път да стартира своя мини супер цикъл с продажби на iPhone по-късно тази година. Прогнозите са тенденцията да продължи на фона на задържаното търсене на гамата iPhone 15, след като бъде пусната през този месец.

Ефективността на продажбите на гамата iPhone 15 ще отбележи нова точка в полза на гиганта. Очаква се три от всеки четири продадени бройки iPhone 15 да принадлежат на iPhone 15 Pro или на iPhone 15 Pro Max. Това представлява благоприятна промяна за Apple. Компанията е наблюдавала 60% към 40% разделение на доставките между Pro в полза на базовия iPhone модели от предишни поколения.

Текущи анализи

По-рано миналия месец надеждни анализатори заявиха, че цели 40% от всички доставки на iPhone 15 ще принадлежат на iPhone 15 Pro Max. Това отразява очакванията на Apple за неговият 6,7-инчов първокласен iPhone. Вероятно той ще бъде най-популярният модел тази година. Това представлява 10%-20% увеличение на доставките в сравнение с iPhone 14 Pro Max. Все повече потребители са склонни да се сдобият с най-новия и добър модел iPhone.

По-голямата част от промяната се дължи на Китай. Именно тази страна се явява ключът към успеха за предстоящия iPhone. Това може да се отдаде и на набор от усъвършенствани и ексклузивни функции, насочени към устройствата iPhone 15 Pro. Това включва по-тънки рамки на дисплея, ново титаниево шаси, заместващо неръждаемата стомана, 3nm A17 Bionic чип и нов перископичен обектив за увеличение на iPhone 15 Pro Макс.

Също така се очаква сериозна промяна при iPhone Pro достигаща 75% срещу 25% в ущърб на базов модел спрямо историческите 60% на 40%, наблюдавани през последните няколко години.

Време за покупки

Около една четвърт от 1,2 милиарда потребителска база на iPhone не са надграждали устройствата си от четири или повече години. Това е в съответствие с очакванията. Apple планира да достави около 250 милиона устройства през 2024 г. Тъй като все повече потребители се насочват към по-скъпите iPhone устройства, средната продажна цена може да надхвърли границата от $900.

Очаква се Apple да обяви гамата iPhone 15 и новите модели Apple Watch през септември на събитието „Wonderlust“. Отвъд iPhone 15 Pro, компанията се очаква да разшири Dynamic Island до базовия iPhone 15 и iPhone 15 Plus, в допълнение към включването на USB-C порт, който да замени Lightning.

Сподели
Предишна страницаЛекарствата за отслабване защитават сърцето
Следваща страницаБезопасно замразяване на корали
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.