Is-this-iOS-8

Едва преди няколко дни Apple пусна дългоочаквания ъпдейт до iOS 7.1, a вече се появи инфромация и за следващата голяма актуализация на операционната система. Днес в Weibo бяха публикувани скрийншоти, за които се твърди, че показват предстоящата версия на мобилнaта операционна система на Apple, а именно iOS 8.

Едно от изображенията разкрива няколко нови приложения, включително и Healthbook, което е логично, предвид цялата фитнес мания в технологичния сектор, както и мобилна версия на Preview и TextEdit – апликации, които съществуват в OS X от години. Иконите им, както сами може да се досетите, са далеч от това, което ще видим заедно с iOS 8.

Is-this-iOS-8-2

По-рано днес, преди снимките да бъдат публикувани, в 9toMac беше написано, че мобилната версия на тези приложения няма да бъде същата, каквато познаваме от Mac, а вместо това ще бъдат предназначени да помогнат на потребителите да преглеждат Preview и TextEdit файлове, съхранени в iCloud. Новите апликации са “предвидени за пускане по-късно тази година”, се казва в дадената инфромация. Ако снимките са истински, то Apple със сигурност няма да остане доволна, като се има предвид, че компанията е месеци далеч от разкриването на iOS 8 и изтичане на данни толкова рано рядко се е случвало.

Тази седмица 9toMac разкри и още подробности относно новата версия на мобилната операционна система на американската компания. Най-интересното е, че Apple ще включи в Maps транзитни направления, което ще позволи на потребителите да създават маршрут, който ще обедини транспорта с автобус, влак или метро. Първоначално тази функция ще бъде налична само в големи градове като Сан Франциско, Лос Анджелис и Ню Йорк и след това ще бъде достъпна за други части на САЩ, както и други страни по света. През последните години Apple придоби редица компании, които са специализирани в градския транспорт, като по всичко изглежда, че потребителите най-накрая ще се радват на резултатите.

maps-transit

Месеци ни делят от официалното представяне на iOS 8, затова не можем да бъдем сигурни в предоставената сега информация. Едва ли скоро ще получим и някакво официално потвърждение относно новата версия на мобилната операционна система на Apple.

Източници: The Verge, 9toMac