Какво е Samsung Gear Fit2? Това е новата гривна, без която любителите на здравословния живот няма да искат да излязат. Оставете телефона си вкъщи и излезте спокойни навън за сутрешна тренировка. Вграденият GPS следи вашият маршрут и изчислява, какво разстояние сте изминали. За да получите детайлен анализ на вашата тренировка, гривната измерва пулса ви и скоростта, с която се движите. Няма нужда да съобщавате кога вървите или тичате, гривната сама ще разбере това.

Може да нагласите каква тренировка ще правите, била тя каране на колело, тичане, бързо ходене или дори йога. Задавате цел (колко километра искате да изминете или колко време да трае тренировъчната сесия) и наблюдавате, как се движите, на 1,5″ AMOLED дисплей.

Дизайнът наподобява предишния модел Gear Fit, с разликата че този е по-елегантен и прибран, със своя извит дисплей приляга идеално на китката ви. Може да избирате измежду три цвята – розово, тъмно синьо и класическото черно. Фитнес гривната се предлага в два размера – малък и голям.

Без имеПрепоръчително е да свържете гривната, която е съвместима с Galaxy устройства с версия на Android над 4.3 и минимум 1.5GB RAМ. Ако пък телефона не е Galaxy, трябва да покрива следните изисквания – Android 4.4 и нагоре, а RAM паметта се запазва. По този начин ще получавате известия, кой ви е търсил, и ще може да отговаряте на някои от тях. Синхронизирайки двете устройства ще имате достъп до приложението S Health.

Ако искате да ползвате всички функции на гривната едновременно, включително да слушате музика през Spotify, батерията ви няма да издържи повече от час. И нещо любопитно, което бе обявено днес на премиерата на Galaxy Note 7, е че при закупуването му може да получите като подарък подобрената версия на спортната гривна на Samsung – Gear Fit2!