Една от най-очакваните игри за PlayStation 4, разработвана повече от петилетка, най-сетне направи своята премиера за радост на феновете на игрите с отворен свят. Ситуирана в красивата и белязана от вулканичните изригвания тихоокеанска зона на американския северозапад, Days Gone е игра, в която геймърите поемат ролята на рокера и ловец на глави Дийкън Сейнт Джон, който е изгубил всичко освен най-добрия си приятел и е предпочел риска от опасностите на разбитите пътища пред сигурността на сформиралите се човешки убежища. Играта започва две години след глобална пандемия, която унищожава почти цялата цивилизация, но трансформира милиони хора в това, което оцелелите наричат Изроди – безумни, изяждани от яростта същества, които са повече зверове отколкото хора, но са по-живи и бързо еволюиращи от очакваното.

 

В демото на играта, което популярната медия VultureGaming нарича „Любимото ни преживяване от Electronic Entertainment Expo” видяхме два типа „зомбита“ – Тритони, които са били малолетни, когато ги е ударила заразата и са ловки ловци, които предпочитат да удрят и да се крият в сенките и Хордата, изградена от стотици индивидуални Изроди. А Хордата напада, храни се и се движи заедно, почти като едно същество. Някои от Хордата обикалят магистралите през нощта, докато други са открили извор на прехрана и са се задържали на една конкретна локация

 

Уменията, научени в живота му отпреди заразата като рокер и престъпник дават на Дийкън бегъл шанс в битката му за оцеляване. Въпросът е дали ще бъдат достатъчни?

 

Защото играчите ще трябва да събират точки опит с всяка изпълнена мисия или убийство, за да отключват умения, ще трябва да подобряват мотора си и непрекъснато да развиват героя си, за да бъде една стъпка напред от непрестанната опасност, която се крие във всяка сграда, зад всяко дърво и във всяка реалистично пресъздадена буря. Но никога, въпреки раните, въпреки чупещия се мотор и липсата на гориво, което може да ги остави насред дивото нищо, надеждата не бива да умира. И те трябва да продължават напред.

 

Зовът за оцеляване, както обикновено, води геймърите към единствената специализирана верига за видео и компютърни игри Pulsar Games или за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

Сподели
Предишна страницаКак нанотехнологията подобрява хранителните опаковки
Следваща страницаПерсонализирани смарт очила
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.