1374569816

Трите най-големи групи, които разработват стандартите за безжично зареждане на устройства, вече са две. Power Matters Alliance (PMA) и The Alliance For Wireless Power (A4WP) започват да си сътрудничат, след като решиха да обединят усилията си и да работят заедно. Новата група ще има различно име и ще бъде обявена официално в средата на тази година.

ВИЖ ОЩЕ: LENOVO ОБЯВИ Р90 – ПЪРВИЯ СМАРТФОН С 64-БИТОВ ATOM ПРОЦЕСОР

Тази новина е добре дошла за всички потребители и производители, защото това ще доведе до създаване на по-универсална технология. Стабилната и дългосрочна инвестиция в разработването на безжичното зареждане със сигурност ще увеличи и предлагането на продукти, които я използват.

PMA вече са утвърдени в бранша като създатели на стандарт, който се основава на индуктивен метод, а A4WP използват принципи на контролирани магнитни вълни. Конкурентът на новата група остава стандарта Qi, който се разработва от Wireless Power Consortium (WPC). Той е и значително по-популярен сред потребителите, защото използва и двете технологии. PMA и A4WP са предпочитани сред производители като Dell, Samsung, Intel, Asus, Microsoft, Panasonic, LG и други. Много е вероятно и други компании да се присъединят към новосформираната група след нейното официално представяне.