Галериите с повече от една снимка в Instagram съвсем скоро ще бъдат достъпни и то за всички. Засега само рекламните агенти могат да публикуват няколко снимки в една публикация, които потребителите могат да разгледат като местят изображенията по хоризонтала (вероятно вече сте виждали такива). Но в последната бета версия на Instagram за Android това свойство си го има официално.

Вместо да чуквате по снимката, трябва да си задържите пръста върху нея. Оттам получавате инструкция да изберете до 10 изображения или видеа (като можете на всяко едно нещо да направите различна обработка, ако желаете) преди да публикувате всичко в една галерия. Последователите ви ще могат да харесват всяка поза по отделно в публикацията.

Изглежда обаче Instagram леко са избързали с обявяването на тази функция. Може да имате проблем с използването и. Случва се да можете да изберете кои изображения да качите едновременно, но когато се опитате да ги публикувате излиза съобщение за грешка.

Instagram засега отказват да коментират нещо по въпроса, но да се надяваме, че съвсем скоро функцията ще бъде достъпна за всички iOS и Android потребители. Най-накрая ще спрем да виждаме почти еднакви снимки от ваканции, сватби и тем подобни, които обикновено са публикувани в хаотичен ред.