Sony Xperia Z3+

Sony Xperia Z3+ вече е на пазара и при нас и може би, ако някой вече си го е купил, е забелязал нещо интересно – дисплеят на устройството е покрит с предварително поставен протектор, който да го пази от надраскване. Веднага някои от вас ще си помислят, че става въпрос за фиксирания филм, който беше наличен при моделите на Sony около 2013 година – не особено удобен и по-лесно надраскван от самото стъкло. Е, ще ви успокоя, че не е той, но все пак и този не е хубав.

Когато говорим за дисплей на смартфон и неговото запазване, то не трябва да става за сметка на удобното му ползване и хубавия вид. Когато говорим за новия протектор на Xperia Z3+, той е точно това – няма никакви олеофобични свойства и ще събира отпечатъците ви, което го прави неудобен, грозен и да не споменаваме мръсен. Освен всичко останало, той силно рефлектира слънчева светлина, правещо смартфона трудно използваем на светло.

Това са лошите му страни. Смея да твърдя, че те не са малко и може би са достатъчни, за да ви накарат да го махнете. Но можете ли? Разбира се. За разлика от предварително поставения филм при по-старите Xperia устройства, този при Z3+ се маха толкова лесно, колкото всеки един друг протектор, купен допълнително от магазина. Също така, ако го махнете, не изглежда да има шанс да съсипете дисплея си, или поне така казват от Android Central (при предишните Sony устройства се премахваха олеофобичните свойства на екрана, тъй като бяха вградени в самия филм, а не в стъклото отдолу). Ще трябва да тестваме, ако ни се отвори възможност. И все пак, в наръчника на телефона е описано, че Sony не съветва премахване на този протектор:

„При закупуване на смартфона, върху екрана има поставени два слоя пластмасов филм. Можете да отстраните горния такъв, когато започнете да ползвате устройството си. Не съветваме премахване и на долния протектор, тъй като той защитава дисплея от надраскване и чупене.“

В крайна сметка, решението си е ваше. Имайте предвид обаче, че Smart News не поема отговорност за нанесени щети по смартфона ви. Всичко, което правите със своя Sony Xpeira Z3+ е на ваша отговорност. Описаното в статията е едиствено съвет.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS