приложения

Тези от вас, които ползват смартфони от Samsung знаят, че компанията обича да предлага устройствата си с широка гама предварително инсталирани приложения. Някои от тях са интересни – предоставят безплатен достъп до иначе платени услуги или пък са директно pro версии на приложения, с които Samsung е партньор. Колко обаче от тях се използват от масовия потребител?

Виж още: Вече може да заявите Samsung Galaxy S6 и S6 Edge във Vivacom 

Дали това, или новият закон, приет в Корея, са накарали Samsung да предприеме действието, за което ще ви кажа, не се знае. Предполага се, че компанията ще позволи при новите й устройства Galaxy S6/S6 Edge въпросните предварително инсталирани приложения да могат да се деинсталират от потребителя. Законът, за който говоря пък, е приет от правителството на Корея и гласи, че всички приложения, предоставени на потребителя, трябва да могат да бъдат премахвани по негово желание. Това означава, че без нужда от root достъп, ще можете да деинсталирате приложения, които не ползвате и така или иначе досега сте „скривали“ от Apps менюто, за да не ви пречат.

Не се знае дали въпросният закон ще засегне само устройствата, които ще се продават на територията на Южна Корея, или и на други места по света също ще можем да се възползваме от това предимство на новите Samsung смартфони.