apple-iwatch-picture

Apple Watch ще бъде пуснат на пазара през април, което означава, че през следващите седмици ще четем все повече за него. Все още се спекулира за това дали умният часовник ще предложи добър живот на батерията, не знаем каква точно ще е цената на различните модели, не всички харесват дизайна на устройството, но има още нещо, от което повечето потребители се вълнуват и това колко приложения ще бъдат налични при старта на Apple Watch.

Виж още: Първото видео на LG G Watch Urbane

Според Трип Чаудри, съоснователят на Global Equities Research, всеки потребител с iPhone рано или късно ще иска да си закупи Apple Watch. Той мисли, че часовникът е страхотна платформа за разработчиците и смята, че приложенията за него ще бъдат основен фактор при покупка. Чаудри пише още, че цената няма да бъде проблем с версията Apple Watch за 350 долара. Според него всеки средностатистически потребител с iPhone има инсталирани около 65 приложения на своя телефон и изчислява, че хората ще имат около 100 приложения на своя часовник.

По думите на Трип Чаудри при излизането на пазара за Apple Watch ще има около 100 000 приложения, като тези изчисления са направени, след като той е присъствал на шест “Apple Watch-Kit Нackathon„. Според анализатора потребителите ще получат 100 различни устройства в един пакет, а с плащането на 350 долара за часовник, те реално ще платят по 3.50 долара за „устройство“. Може би тези цифри са преувеличени, но няма как да знаем преди официалното пускане на устройството.

Вие какво мислите?