fetch

С всяка изминала година производителите на смартфони предлагат все по-мощни устройства. В повечето случаи едно предложение от среден клас вече може спокойно да замени домашния настолен компютър. Разликата, като че ли е единствено в операционната система и размерите, но идеята за конвергенция на устройството със сигурност не е избягала от желанията на много потребители.

ВИЖ ОЩЕ: ПЪРВОТО МИ ПЪТУВАНЕ С UBER

Нов проект в Kickstarter иска да се опита да създаде едно ефективно решение, което ще позволи трансформирането на вашия смартфон в настолен компютър. И това е възможно да се случи точно с Andromium – докинг станция за Android. Определената крайна цена е само 35 щатски долара, а предложението е повече от примамливо.

Andromium е съвкупност от софтуер и хардуер. Самата докинг станция разполага с microUSB порт за зареждане и HDMI порт за видео и аудио изход. От Google Play можете да си изтеглите „Andromium OS”, който не изисква root достъп.

Всичко, което е нужно е да инсталирате приложението на смартфона и да го поставите в докинг станцията. При свързване с външен екран телефонът автоматично преключва от Android системата, която познавате, към Andromium, която работи в настолен режим. Това е много подобно на идеята на Canonical за Ubuntu Edge, която така и не се появи на бял свят.

Andromium трябва да набере 100 хиляди щатски долара до 25 януари 2015 година, за да може да се вмести в обявените срокове. Може единствено да им пожелаем успех.