kindle-ipad

Феновете на електронните книги могат да се зарадват за празниците, защото Amazon обновиха Kindle за iOS. Новата версия на приложението включва възможностите на новите електронни четци, които бяха пуснати в продажба през октомври.

ВИЖ ОЩЕ: THE PIRATE BAY ИЗПЛУВА ОТНОВО В ИНТЕРНЕТ

Приятните нововъведения са директна връзка с платформата за оценка на книги Goodreads, която е собственост на Amazon, както и персонализирани препоръки за нови заглавия. Новият Kindle поддръжа четенето на книги от абонаментната програма Kindle Unlimited, която предлага почти безкраен каталог от книги срещу месечна такса.

Голямата новост наистина е интеграцията с Goodreads, която дава много възможности и взаимодействие с тази голяма читателска общност. Потребителите могат да споделят прогреса си (в проценти или прочетени страници), както и да споделят цитати, пасажи, рейтинги и ревюта. Връзка има и със социалните мрежи Facebook и Twitter.

Трябва да споменем, че в програмата Kindle Unlimited има и голямо количество от качествени аудио книги, които са особено привлекателни за много хора. Неудобството е, че клиентите на Amazon не могат да се запишат за програмата през приложение, те трябва да използват настолен компютър или браузър, откъдето да попълнят формата за регистрация. Със задържане на пръст върху някоя книга в приложението вече се визуализира и нов подробен екран, който показва подробностите за конкретното заглавие. Можете да изтеглите Kindle за iOS от iTunes.