Напрежението между Ордата и Алианса е достигнало критичната си точка и целият свят на Азерот вече е погълнат от пламъците на войната. Battle for Azeroth, седмият експанжън за легендарната онлайн ролева игра на Blizzard Entertainment World of Warcraft, направи своята международна премиера на 14 август, подканвайки близо шестте милиона регистрирани абонати да се включат в битката.

Благодарение на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България Pulsar Games най-запалените български фенове получиха възможността да започнат игра в практически първия възможен момент, след стартирането на сървърите в един часа през нощта, защото всяка предварителна поръчка отново можеше да бъде взета на среднощно раздаване в полунощ на 13 август. За тези, които са предпочели да изчакат – бройките на експанжъна ги очакват във всички магазини от веригата, както и за онлайн поръчки през www.pulsar.bg.

Струва си да се отбележи още, че към днешна дата базовата игра World of Warcraft и всички предишни експанжъни вече са включени в заплащането на задължителния месечен абонамент, така че новите играчи нямат никакъв проблем да се присъединят към ветераните в битката, защото всичко, което се иска да притежават е Battle for Azeroth.

Седмият експанжън за сагата бележи началото на нова ера, в която Алиансът и Ордата влизат в открит конфликт за надмощие на всички възможни фронтове, а играчите по цял свят ще трябва да се впуснат в серия от мисии, за да се уверят, че бъдещето на Азерот ще бъде диктувано именно от тяхната фракция.

„Battle for Azeroth е изграден върху близо 25 годишното съперничеството между фракциите, историята на този свят и желанието да предизвикаме играчите с въпроса какво наистина означава за тях да се числят към Алианса или Ордата“ – коментира по повод премиерата Майк Морхайм, президент и съосновател на Blizzard Entertainment – „Този експанжън е пълен с ново съдържание и идеи, които да върнат фокуса върху основния конфликт, но това, което ще видят играчите на 14 август е едва началото – наистина нямаме търпение да изживеят всичко, което сме им подготвили, докато Битката за Азерот се разгръща!“

Ето ги и споменатите от Морхайм новости, които очакват феновете в World of Warcraft: Battle for Azeroth:

Две нови приказни земи, пълни с приключения. Като шампиони на Ордата, играчите трябва да се отправят на пътешествие към империята Зандалар, в опит да убедят троловете да присъединят могъщата си флота към армиите на тяхната фракция. Защитниците на Алианса, от своя страна, трябва да си проправят път към морското царство Кул Тирас, домът на лейди Праудмуър, за да призоват обитателите му под бойните си знамена.

Шест нови съюзнически раси. Battle for Azeroth ще даде възможност на геймърите да променят облика на своето приключение с помощта на новите раси и техните уникални умения. Новите раси в играта са Lightforged draenei, Highmountain tauren, Nightborne, Void elves, Dark Iron dwarves и Zandalari trolls. След като спечелят доверието им чрез съответните куестове, играчите ще могат да си направят нов герой от тези раси и да прибавят силата му към армиите на своята фракция.

Надпревара за завладяването на островите от Великото море. Геймърите трябва да разгадаят тайните на неизброимите некартографирани острови из Азерот, проправяйки си път през непрестанно променяща се плетеница от врагове, локации и мисии. Групи от по трима играчи ще се сражават в надпреварата за завладяването на островните ресурси, които могат да променят баланса на силите във войната за Азерот.

Нов кооперативен режим на игра Warfronts. Групи от по 20 играчи ще излязат на бойното поле, сражавайки се заедно в името на общата цел – завладяването на локации от ключово стратегическо значение. Този нов PvE режим е пряко вдъхновен от класическите Warcraft игри и добавя стратегически елементи като изграждане на база, създаване на армия и събиране на ресурси.

Максималното възможно ниво става 120-то. За да го достигнат, играчите ще трябва да преодолеят главозамайващи нови приключения, след което могат да продължат да увеличават силата си, жънейки победи и слава в новите Световни куестове, рейдове и подземия. За играчите, чиито герои са по-ниско ниво и искат моментално да изпробват новото съдържание в експанжъна, Battle for Azeroth предлага моментален бууст до 110-то ниво.

Още по-силно застъпен социален елемент. Създадени са крос-териториални Общества, които да свързват играчи със сходни интереси, давайки им възможност да споделят стратегии с другите представители на своя клас, да се сближат се със собствениците на аукционни къщи, да комуникират със свои съмишленици и да разширят социалните си кръгове.

Трейлър: