TP Vision – компанията, която разработва и произвежда телевизорите с марка Philips, представи своите нови модели за 2018 година на българския пазар. Както съобщи технологичният сайт Pixelmedia.bg, през 2018 г. всички модели от портфолиото на Philips TV са с изцяло тристранен Ambilight.

Новите OLED телевизори комбинират най-доброто от едноименната технология с процесора P5 и функцията Ambilight, за да предложат едно завладяващо зрително изживяване. Те могат да възпроизведат яркост от 900 нита, което осигурява несравним контраст и позволява едновременно възпроизвеждане на най-ярките и тъмни детайли от изображението на екрана.

Възпроизвеждането на чисти черни тонове при OLED моделите спомага за по-точната и жива цветова палитра с изключително широк цветови диапазон (99% DCI-P3). OLED моделите се радват и на изключително широк зрителен ъгъл, осигурявайки невероятни яркост, цвят и контраст, където и да се намира зрителят.

Серия 9002

55-инчовият 4K OLED телевизор от серия 9002 например разполага с Android TV и е единственият OLED телевизор с тристранен Ambilight. Сред предимствата му са още системата за обработка на картината Philips P5 и атрактивният свръхтънък дизайн.

65 OLED 873

Друг от новите модели – 65 OLED 873 – е свръхтънък 4K UHD LED телевизор с Android TV и 3-странен Ambilight. Сред предимствата му са още най-добрите контраст, цвят и рязкост с HDR Perfect, както и сертификация Ultra HD Premium за невероятно реална 4K UHD картина.

Видео процесор Р5

Видео процесорът Р5 нa Philips обединява в едно мощта на пет процесора и обезпечава безпроблемна обработка на огромния обем данни, характерни за Ultra HD и 4K съдържанието. Р5 използва уникални алгоритми, резултат от три десетилетия опит във видеообработката, за да анализира и оптимизира 5-те елемента, определящи качеството на картината: качество на сигнала, острота, цвят, контраст и движение.

Съществуват различни източници на съдържание с резолюция по-ниска от UHD. Когато такава картина се възпроизвежда на 4К екран, без обработка, това може допълнително да влоши качеството на изображението. Процесорът Р5 подобрява картината, без значение от качеството на оригиналното съдържание, осигурявайки изображение с невероятни яснота, дълбочина и контраст, плавни движения и реалистични детайли. OLED телевизорите са в състояние напълно да изключат или приглушат всеки пиксел на екрана, за да създадат идеалния черен цвят. Контролирайки светлината в отделните пиксели, процесорът Р5 създава картина с ненадминат контраст.

Ambilight

Технологията Ambilight на Philips e една от отличителните черти на телевизорите с тази марка, спрямо всички останали. Единствено телевизорите Philips пренасят емоциите извън екрана, създавайки около него светлинен ореол, синхронизиран перфектно с всяка сцена. Усещането за по-голям екран се допълва от почти невидимата, ултра тънка рамка на Philips OLED телевизорите. Разнообразната селекция от режими на Ambilight гарантира подходящата атмосфера независимо дали гледате филм или играете любимата си игра. През 2018 г. всички модели телевизори Philips с Ambilight ще бъдат с 3-странен Ambilight.

Android

През тази година всички телевизори от серия 7300 и по-високи ще бъдат с операционна система Android. Това предоставя на практика неограничен набор от възможности за инсталиране на игри и приложения, достъп до филми, спорт, различни предавания и телевизионни програми в мрежата и много други. Освен това тези телевизори разполагат с вграден Google Assistant. Система за гласов контрол, която позволява да управлявате телевизора със своя глас.

Искате да играете игра, да гледате Netflix или да откриете съдържание или апликация в Google Play store? Просто кажете на вашия телевизор. Можете да управлявате и всички свои домашни смарт устройства съвместими с Google Assistant – като затъмняване на осветлението или настройване на температурата, без да ставате от диван. Всички модели телевизори ще получат ъпдейти до пълната функционалност на Google Assistant чрез актуализация на софтуера, започвайки с поддръжка на английски език, която ще бъде последвана от френски, немски, италиански и холандски езикови варианти по-късно през 2018 г.

Saphi Smart TV

Saphi е нова операционната система за базовите смарт телевизори Philips модели 2018 – от серия 5800 до серия 6800. Бърза и интуитивна, операционната система предлага лесен достъп до галерията с приложения на Philips и едни от най-популярните приложения, като YouTube, Netflix или Amazon Prime Video. Позволява и споделяне на съдържание от таблет или телефон през Miracast.

 

Сподели
Предишна страницаС какво да заместим настолните игри, когато са ни омръзнали
Следваща страницаМеждународна Конференция по киберсигурност CyberCon 2018
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.