Високото качество на киното на сантиметри от нас у дома

4К проекторът на Vava предлага ултра късо разстояние на гледане и високоговорители Harman-Kardon. Иновативният проектор за домашно кино Ultra US Throw (UST) с качество 4K е с цена на дребно 2700 долара. За тези от вас, които не сте запознати с термина, UST се отнася до необходимото пространство между проектора и екрана, за да получите желания размер на изображението. Този проектор разполага и с вграден високоговорител Harman-Kardon. Това предопределя уникално качество на преживяването. Притежава още сензори за движение, които помагат да не се заслепявате, когато се вгледате в лазера.

Подобно на Cinemood, миниатюрен и сравнително евтин преносим проектор, който за съжаление не е твърде впечатляващ и новия продукт предлага лукса на широкия екран в домашна обстановка. Vava е проекторът, който си заслужава.

С какво разполага?

Компонентите, които се доставят с него са съответно захранващ кабел, ръчно и дистанционно управление, батерии и почистваща обектива мека кърпа.

Първи стъпки

Настройването на Vava е сравнително елементарен процес. Натискате бутона за захранване и системата се включва. Започва да ви пита от какви настройки се нуждаете и иска да изберете източник. Свържете се с вашия Wi-Fi и следвайте стъпките нататък.

Удобство е екранната клавиатура на Vava, която е добре разположена във всичките четири посоки. Можете да напишете Q и L само с няколко натискания на бутона на дистанционното, а не усърдно да се местите върху всеки виртуален ключ по ширината на клавиатурата.

Ето и една страхотна функция за безопасност. Оказва се, че Vava има сензор за движение. Това определено е в помощ на малките деца, домашните любимци или при наличието на многобройни гости.

Ultra Short Throw

Обикновените проектори в заседателните зали се нуждаят от разстояние от около дванадесет фута, за да запълнят един 136-инчов екран. Вава го управлява с един замах без нужда от голямо пространство. Това е първата сериозна технология на UST за домашно кино и си струва да ѝ отделите малко време.

Страхотно удобство тук е, че не се нуждаете от таванско окачване или дълги разстояния, за да проектирате огромни изображения на стена или екран.

За съжаление има и недостатък: проекционният екран не е напълно твърд и дори леки въздушни потоци са достатъчни, за да предизвикат вълнообразни пулсации в него. Ефектът не е нещо, което би ви смутило, когато използвате традиционен проектор в стаята, с много по-близък ъгъл на предния дисплей. Но с Vava и екстремния ъгъл на дисплея, необходим за постигането на ултра късото му разстояние, пулсациите са много по-забележими.

По време на нормално видео можете да забележите или да не забележите ефекта, но когато настройвате системата или правите нещо друго, това е очевидно. Това всъщност не е грешка на Vava и всеки UST проектор ще има същите проблеми, ако екранът му не е напълно плосък. Образът тук е идеално прав. Освен това е изненадващо ясен и светъл дори и всички светлини в стаята да са включени. Това няма да попречи на пълнокачествените образи.