105“ LG ULTRA HD TV – само за тежки бизнесмени

4

Ако имате нужда от нов телевизор и можете да отделите за това удоволствие има-няма 130 000 лева, препоръчвам ви гигантския 105-инчов Ultra HD телевизор от LG. Представен за първи път на изложението CES през 2014 година, това е първият 105-инчов телевизор на света. С това си творение корейците изпревариха своите конкуренти от Samsung, които малко по-късно също представиха джаджа с подобни характеристики.

Вярно, малко хора могат да си позволят 105-инчов телевизор, но пък тези които могат, не искат да правят компромиси. Както знаем пък, LG също никога не правят компромиси при мониторите и дисплеите си, и тук това важи с пълна сила.

lg-led-tv-ultrahd-105UC9V-feature-img-detail_Curved-ScreenUltra HD телевизорът от LG със сериен модел 105UC9V е върхът на сладоледа — резолюцията е 5K (5120 x 2160), а отношението на страните 21:9 за пълно потапяне в света на филмите. Имате на разположение и още осем размера на картината — 16:9, Just Scan, Original, Full Wide, 4:3, 14:9, Zoom и Cinema Zoom. Технологията, използвана при конструиране на дисплея, е LED IPS с Micro Pixel Control (или Local Dimming).

Това не е всичко обаче — 105-инчовият телевизор е с извит екран, така че картината да не се променя независимо от какъв ъгъл я гледате. Цветовете са наситени, красиви и контрастни, докато черното е дълбоко и плътно.

LG Ultra HD TV поддържа HDMI (общо четири порта) под два кодека — HEVC при 4K/60p и H.264 при 4K/30p. На цената на средностатистически апартамент в София, остава да няма и поне един USB вход! В случая имате на разположение цели три такива за допълнителна свързаност — 2 х USB 2.0 и 1 х USB 3.0. Няма нужда да споменаваме и останалите екстри, които идват с всички умни телевизори в днешно време: операционна система, която в случая е удобната LG webOS; вградена Wi-Fi свъраност и възможност за запис на видео върху външен носител.

lg-led-tv-ultrahd-105UC9V-feature-img-detail_7.2ch-150W-Speaker105-инчовото чудовище грабва и със своите аудио възможности. Телевизорът притежава 7.2-канален звук с обща мощност на говорителите от 150 вата. Въпросните говорители идват от harman/kardon (казахме — без компромиси), като телевизорът поддържа и Dolby Digital. Разбира се, на лице е и мощен субуфер, така че да имате всички налични средства за достоен опит да съборите къщата си.

Ако тръгнете да си купувате въпросния телевизор, е хубаво да знаете дали той ще се побере на мястото, което сте му отредили. За това нека споменем и каква е големината му още преди да сте тръгнали да търсите изложена бройка по магазините (между другото, на Балканския полуостров има само един). LG Ultra HD TV е с размери 249,4 x 151,2 x 48,6 сантиметра и тежи умопомрачителните 155 килограма заедно с поставката. Толкова е голям, че ако ви се наложи да продадете апартамента си, за да го купите, бъдете спокойни — ще можете да живеете в опаковъчния кашон. Да не споменаваме случаи в милата родна майка България, в които това бебче е вкарвано с кран през балкона (няма шега).

Да си представим обаче, че вече сте се сдобили с чудовището в лицето на новия 105-инчов Ultra HD телевизор от LG. Какво следва? Да пренесете киното у дома, разбира се! Ако притежавате филми с високо качество, или пък сте абонирани за някоя от все още малкото стрийминг услуги, които предлагат заглавия в 4K резолюция, определено ще си прекарате чудесно. А какво по-хубаво от това да каствате любимите си YouTube видеа на голям телевизор?

извитият 5K телевизор на LG не е за всеки

ОК, шегата настрана — разбира се, че извитият 5K телевизор на LG не е за всеки. Неслучайно от този модел има само една единствена бройка на Балканския полуостров и в Европа изобщо. Това е от тези джаджи, които си купуваш само и единствено ако имаш парите, не и ако ти се налага да ги броиш и спестяваш. Това е телевизор, който 99% от нас не могат да си позволят дори и да искат. Но защо да не помечтаем какво е да притежаваш подобно нещо и да каниш приятели, с които да гледате нещо интересно в Netflix? Можете да сте спокойни обаче — ако телевизорът вземе че падне върху вас, не се притеснявайте — извивката ще ви спаси и няма да бъдете премазани от 155 килограмов екран (всъщност не е много сигурно, хаха).

4 Коментари

  1. Сега е момента да го вземете докато е на промоция а сумата му не е 6 цифрена а 5 само 99 999 лв

Comments are closed.