Над 300 души се включиха в играта на Теленор „Дигитални скаути: На лов за забавления и знания“, посветена на темата за безопасен интернет. Играта се проведе в рамките на един ден на територията на Южния парк в София. За успешното завършване на играта участниците трябваше да отговарят правилно на въпроси за онлайн безопасността.

Предизвикателството пред децата, които се включиха в играта, бяха поредица въпроси свързани с опасностите в интернет и начините да се справят с тях. Сред въпросите бяха „С какво се различава онлайн тормозът от тормоза в училище?“, „Как мога да разпозная зловреден сайт?“ и „Кога е най-вероятно да попадна на вирус?“. Въпросите бяха свързани с теми като вируси и вредно съдържание, социални мрежи и пароли и др.

Целта на „Дигитални скаути“ е да ангажира и информира децата и родителите им по темата за безопасен интернет. Играта е част от дългогодишните усилия на Теленор за осигуряване на безопасен интернет. Компанията подкрепя такива инициативи от 2006 г. насам, като сред тях са Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца. Повече информация за инициативата е достъпна на www.ottebzavisi.net.

Сподели
Предишна страницаDIGITAL 4 VARNA най-значимото дигитално събитие за 2019 г.
Следваща страницаЗащо е трудно да се премине от Apple към Android
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.