Някъде 2010-та година индустрията реши, че всяка сингълплейър ориентирана игра трябва непременно да има някакъв мултиплейър режим. Станахме свидетели на редица грешки в това отношение, но и на няколко сполучливи изключения. AC поредицата получи мулти през 2011г. и въпреки скептицизма и споровете дали въобще й е нужен, той се оказа интересна добавка. Както повечето неща в AC3 и тази система се качва едно степало нагоре. Предоставени са редица режими, нови както и стари, но най- зарибяващ си остава DEATHMATCH. Всички те обаче, с малки разлики в правилата, се въртят около една идея – играта е стелт базирана, а не екшън. Мултиплейърът поощрява стратегия и търпение. Точките, които получавате, не са зависими от  това колко други играчи сте убили, а как сте го направили. Сливате се с талпата, стараете се да останете незабелязан докато дебнете мишената си. През това време обаче някой друг дебне вас. Всичко се влива в една невероятно интересна игра на котка и мишка, определено нещо, което не можете да намерите другаде. За новодошлите цялата система може да е малко объркваща. Ubi помагат с внимателно съставена тренировъчна система, представляваща редица мисии с обяснение към тях. Препоръчваме първо нея да погледнете.

Мачовете са интересни, но всичко се подобрява още повече заради огромната система, поддържаща мултиплайъра. Той е отделна апликация, видимо разграничена от сингъла. Пълно е с редица награди, оръжия и костюми. Вдигате нива, получавате кредити и нови умения. Всичко това ви дава още по голяма причина да играете мултиплейъра. Не изненадващо за никой, тази система е обвързана с микротранзакции, т.е да плащате с истински пари за всички гореизброени неща. Това не е чак такъв проблем, защото всичко можете да вземете и с виртуалните кредити, които печелите от мачовете. Освен това повечето промени са изцяло козметични. Като цяло всичко е изпипано, вариацията на герои и карти е доволна, и самите мачове са изненадващо зарибяващи.

Не са съмнявайте, че Assassin’s Creed е сингълплейър ориентирана игра. Там тя блести най-ярко! Въпреки това мултито е един задоволителен и добре изпипан бонус, които ви дава още една причина да се сдобиете с копие на играта. Все пак винаги е приятно да споделите тръпката с приятелите си (или просто да им покажете колко сте по-добри от тях).