Компанията, която е разработила сегашните болиди за Formula E, Spark Racing Technologies, бе наета да направи зинайна и за новото, второ поколение електрически състезателни коли. Те ще се появят в петия сезон на Formula E през 2018 година, но вече можем да ги видим.

Това, което виждате, са концептуални снимки за новите болиди и от Spark предупреждават, че финалните варианти може да са различни по един или друг начин от тези. Въпреки това обаче, няма как да не отбележим, че возилата изглеждат все едно са дошли от бъдещето.

Снимките се появиха през уикенда на сайта на Spark и показват цялостния дизайн, включително по-добра аеродинамика и по-голямо предно стъкло с изцяло затворен кокпит. Тъй като болидите ще развиват и по-висока скорост от предшествениците си, сигурността също ще е на по-добро ниво при новите. Основната изработка на бъдещите коли ще бъде дело на Dallara, докато върху батериите заедно работят McLaren, Sony и Atieva (дъщерна компания на Lucid Motors). Говорейки за батериите, те вече ще са с по-голям капацитет, като идеята е да издържат цяло състезание. До сега пилотите на Formula E трябваше да сменят колата по средата на състезанието за такава с пълна батерия.

През пети сезон на Formula E се очаква в състезанията да се включат и Mercedes-Benz, които ще застанат редом до Jaguar, Renault, Audi, BMW и стартъпите NextEV и Faraday Future, които също са потвърдили участие.

formula-e-spark-season-5-design-2

formula-e-spark-season-5-design-3

formula-e-spark-season-5-design-4